Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Automobili

Evo nove Mazde MX-5! Prvi tehnički podaci i FOTOGALERIJA

mx-5nd

 

Evo, napokon je stigla. Ako ste slučajno propustili live-streaming predstavljanja nove, četvrte inačice, sada već kultnog roadstera Mazda MX-5, u našoj galeriji možete vidjeti svega nekoliko sati stare fotografije ove ljepotice. Dovoljno je kliknuti na gumb Foto galerija koji se nalazi na samom dnu ovog teksta.


Što do sada znamo o novoj MX-5? Dimenzije (dužina/širina/visina) su joj 3.915 mm/1.730mm/1,235 mm, što je čini 105 mm kraćom, 10 mm širom i 20 mm nižom od prethodnice, Mazde MX-5 NDa međuosovinski razmak iznosi 2.315 mm. Lakša je oko 100 kg od prethodnice pa je tako njena težina sada spuštena taman nešto ispod tone.


Dečki iz Mazde za sad su bili prilično škrti s tehničkim detaljima, a jedino što su sigurno potvrdili jest 'posebno tuniran SKYACTIV-G' benzinski motor. Ipak, šuška se da će nova MX-5-ica imati 2.0 motor u jednoj verziji, te u onoj drugoj, europskoj, 1.5 motor. Međutim, sve to još uvijek treba biti potvrđeno službenim informacijama iz same središnjice Mazde. Također, još uvijek se ne zna kada će Mazda izbaciti verziju ovog automobila s tvrdim krovom na sklapanje. Ono što se zna jest to da će mjenjač imati šest brzina. Usput, sve dosadašnje tračeve o turbu možete zaboraviti.


Što se tiče samog dizajna, njegove proporcije sada su osmišljene tako da se sjedi još više iza i niže. Prednji dio automobila je oštriji i više spušten u odnosu na prethodnicu pa joj to, uz prednja svijetla oštrih linija daje nešto 'zločestiji' izgled. Stražnji dio je lagano podignut i dizajnom pomalo podsjeća na BMW Z-4 iz ere Chrisa Banglea, što čitav automobil vizualno čini još kraćim od onog što stvarno jest. Ono što se nama posebno sviđa je elegantna bočna linija, a valja reći da smo zadovoljni i time što je Mazda i ovim modelom svog malog roadstera ostala vjerna sebi stvorivši model modernog dizajna koji je istovremeno dovoljno jednostavan da bi i dalje bio cool. Šteta je jedino što se čini da i dalje nisu naučili lekciju iz prošlosti pa unutrašnjost ovog automobila i dalje djeluje nekako plastično i jeftino, mada u ovom području ipak postoji određen napredak. No kompromisi očito negdje moraju postojati, a srećom, ovu curu da se urediti za ne prevelike novce.


Oni koji su već imali priliku voziti prototip kažu da bi nova MX-5 trebala još bolje prianjati uz cestu te pružiti vozaču bolji osjećaj sjedinjenja s njome te općenito veće vozačko zadovoljstvo. To nam tek ostaje vidjeti. A ako vas interesira imati ovu ljepoticu u svojoj garaži, morat ćete još malo pričekati. Dotle uživajte u našoj galeriji.

 


 

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version