Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Novosti

UEFA izbacila Wolfganga Starka s EURA

stark

UEFA je donijela odluku da sudac više ne smije suditi na EURU 2012. Uz Starka sa EURO-a su udaljena još trojica njegovih kolega.

 

Pored Wolfganga Starka suspendirani su i Mađar Viktor Kassai, Björn Kuipers iz Nizozemske i Španjolac Carlos Velasco Carballo. Kassai je "dijelio pravdu" na utakmici Ukrajine i Engleske, na kojoj domaćinima nije bio priznat regularan pogodak.

Ovime padaju u vodu teorije Jutarnjeg lista i Zorana Milanovića da je Hrvatska izbačena s Eura zato jer je Platini tako odlučio, zbog ispada naših navijača i baklje. Doduše, danas se pokazalo da ni baklju nisu bacili hrvatski navijači nego - Rus koji se iz nekog razloga zatekao na našem dijelu tribina. Unatoč tome, kaznu će, posve nelogično, platiti hrvatski nogometni savez, iako isti nije u stanju kontrolirati tko dolazi na utakmice u Poljsku niti bi ga se to trebalo ticati. Organizator neće platiti ništa za divljanje poljskih huligana i premlaćivanje ljudi po ulicama, jer to - nisu stadioni, i UEFA-u se ne tiče.

 

Pada li time naša teorija da je UEFA sklonija oštetiti male nacije jer izostanak velikih nosi velike financijske gubitke? Možda, voljeli bismo da smo u krivu što se tiče principijelnosti te organizacije, ali bojimo se da će novac i dalje krojiti četvrtfinala i polufinala, odnosno broj gledatelja. 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version