Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Putopisi

Baška - GALERIJA

baskanaslov

 

Gradić satkan od uskih uličica koje su nekoć štitile od bure, a danas pružaju romantični scenarij posjetiocima je jedan od najljepših malih gradića ne samo Hrvatske već  i svijeta. Kućice čija niska vrata i maleni prozori kao da govore da tu žive Hobiti, kliometarska pješčano - šljunčana plaža, kristalno more, patina starine i ljepota mediteranske prirode, sve zajedno čini svaki posjet Baški jedinstvenim doživljajem.

A najljepše od svega, da biste došli do nje morate prijeći preko cijelog otoka Krka prije nego li vama se s vidikovca otvori pogled na bajkoviti bašćanski zaljev.

 

U posljednjih četrdesetak godina, Baška je napredovala od pomalo zapuštenog i devastiranog mjesta davno zatvorenih austougarskih hotela s kojih sol guli zadnje ostatke žbuke i u kom osim jedne slastičarnice i jednog socijalističkog restorana nema ničeg zanimljivog, do pravog malog bisera punog života, šarenih fasada i prozora koji eksplodiraju bojama na ljetnom suncu, u kom se smjenjuju maštovito uređeni kafići i kvalitetni restorani koji iskaču iz komercijalizirane masovne ponude, a posljednjih godina ispunjena je i zadnja rupa u ponudi pojavom nekoliko mjesta na kojima se možete provesti do jutra uz koktele i DJ-a. Romatnična šetnja, dan proveden na plaži ili noć uz koktele, Baška nudi sve.

 

Za pogledati galeriju kliknite na natpis Foto galerija.


 

foto: fizzit

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version