Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Znanost

Važna obavijest za buduće studente koji sada upisuju fakultet!

studenti

 

Objavljujemo važnu obavijest za sve kandidate koji su prijavili studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u jesenskom upisnom roku.


Konačne range liste, nakon kojih će kandidati definitivno moći vidjeti na koji od prijavljenih studijskih programa su dobili pravo upisa, bit će objavljene na korisničkim profilima kandidata na portalu postani-student.hr u nedjelju, 21. rujna 2014. u 12:00.


Svaki kandidat može prijaviti između 1 i 10 studijskih programa, promijeniti poredak na svojoj osobnoj listi prioriteta ili izbrisati jedan ili više studijskih programa na svojoj osobnoj listi prioriteta najkasnije do 21. rujna 2014. u 11:59. Preporuča se da kandidati ipak sve izmjene na osobnoj listi prioriteta obave najkasnije u subotu, 20. rujna 2014., do ponoći kako bi se spriječilo moguće zakrčenje sustava.


U ovom trenutku kandidati mogu vidjeti svoj plasman na privremenim rang listama. Privremene rang liste objavljene su 16. rujna 2014.  Na oglednim rang listama, koje su bile objavljene prije njih, nalazili su se svi kandidati koju su prijavili studijske programe u jesenskom upisnom roku. S privremenih rang lista obrisani su svi oni kandidati koji nisu ispunili sve potrebne preduvjete za prijavljene studijske programe.


Nakon formiranja konačnih rang lista, 21. rujna 2014. u 12:00, neće više biti moguće izvršiti nikakve promjene. Svaki kandidat može dobiti pravo upisa na samo jedan prijavljeni studijski program, bez obzira na to što je možda unutar kvote na više njih. Kandidat je tada obvezan upisati upravo taj studijski program za koji je dobio pravo upisa, a u slučaju nepojavljivanja na upisu visoko učilište zadržava pravo naplate oportunitetnih troškova kandidatu, u iznosu od jedne godišnje školarine. 

 

Kako bi se izbjegla nezgodna situacija u kojoj kandidati dobivaju pravo upisa za onaj studijski program na kojem zapravo ne žele studirati, svi kandidati moraju prije formiranja konačnih rang lista sa svojih osobnih lista prioriteta izbrisati one studijske programe na kojima ne žele studirati (ako takvi postoje). Drugim riječima, važno je da na osobnoj listi prioriteta kandidata ostanu samo oni studijski programi za koje je kandidat doista zainteresiran i na kojima doista namjerava studirati. Nije potrebno brisati studijske programe na kojima je kandidat upao unutar kvote, ako je za njih i dalje zainteresiran.


Svim budućim studentima želimo puno sreće pri upisu na željene studijske programe.

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version