Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Znanost

Čovječanstvo postaje sve gluplje - mjerenja i znanstvene studije to dokazuju!

gluplji

 

Ne radi se o još jednoj priči koja počinje sa "znanstvenici tvrde", bez navođenja konkretnih studija i znanstvenika. Od čuvenog dr. Richarda Lynna, Jan te Nijenhuisa sa sveučilišta u Amsterdamu, dr. Flynna po kom je nazvan Flynn efekt, do testova inteligencije koje provode britanska ili danska vojska kod regrutacije - sva istraživanja jasno ukazuju da je inteligencija, bar u razvijenim državama, u opadanju.

Ažurirano Petak, 24 Travanj 2015 09:08

Hitovi: 3984

Opširnije...

Može li se nakon srednje škole u inozemstvu doista upisati fakultet u Hrvatskoj? Analiziramo prilike i zapreke

studosi

 

Tijekom ovog tjedna zaključuju se upisi na hrvatska visoka učilišta u ovoj akademskoj godini. Neki su uspjeli ostvariti svoj životni san i upisati upravo ono što su najviše željeli, neki su morali pristati na kompromis i upisati ono što možda i nisu baš toliko jako htjeli, a neki će morati pričekati novu priliku. Svaki kandidat ima svoju priču, svoje želje, svoje snove, svoje pogreške... Jedna skupina među njima ipak se posebno ističe, a to su oni koji su prethodnu fazu svog školovanja završili u inozemstvu. Kakva iskustva oni imaju i koliko je uopće teško upisati studij u Hrvatskoj nakon što ste određeno razdoblje proveli izvan njenih granica?

Ažurirano Srijeda, 24 Rujan 2014 17:21

Hitovi: 7849

Opširnije...

Istraživanja pokazuju - studiranje u inozemstvu donijet će vam višestruku korist

studentivani

 

Kako vam se sviđa ideja provođenja barem dijela svog studija u inozemstvu? Ako se odlučite sudjelovati u programu studentske razmjene s nekom od zemalja Europske Unije tada ste definitivno u trendu. Naime, prema podacima Europske komisije o studentskoj mobilnosti u EU Hrvatska je na trećem mjestu po rastu broja studenata koji se odlučuju barem dio svog studija provesti na nekom inozemnom sveučilištu, iza Malte i Cipra. Hrvatski studenti najčešće odlaze u Njemačku, Austriju i Italiju, a ovim zemljama sada se već opasno približava i Španjolska, inače najpopularnije odredište stranih studenata. Ovi podaci mogu nas doista veseliti zbog znanstveno potvrđenih spoznaja da čak i privremen boravak na studiju u inozemstvu ima brojne pozitivne učinke za pojedinca.

Ažurirano Subota, 28 Veljača 2015 18:16

Hitovi: 2696

Opširnije...

Važna obavijest za buduće studente koji sada upisuju fakultet!

studenti

 

Objavljujemo važnu obavijest za sve kandidate koji su prijavili studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u jesenskom upisnom roku.

Ažurirano Petak, 19 Rujan 2014 13:04

Hitovi: 3039

Opširnije...

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version