Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Svijet

Sjevernokorejski mediji lažu narodu da njihova reprezentacija igra u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva!

sjevernakorejanogomet

 

Da, ni mi nismo mogli vjerovati kad smo čuli, ali – istina je! Mediji u Sjevernoj Koreji – koji su, naravno, isključivo pod kontrolom vlasti - drsko lažu svom narodu da se njihova nogometna reprezentacija plasirala na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu. I ne samo to – lažu im i da su ušli u finale!


Odavno je već poznato da sjevernokorejski diktator Kim Jong-un koristi medije kako bi kontrolirao protok informacija koje njegov narod dobiva te kako bi njima manipulirao i svoju zemlju prikazao u pozitivnijem svjetlu od onog stvarnog. Međutim, izvješće koje možete vidjeti u video klipu kojeg ovdje prilažemo nadilazi sve do sada. Ono je moguće zbog toga jer je u Sjevernoj Koreji prisutna apsolutna kontrola medija, nema interneta, a čitanje, slušanje i gledanje bilo kojeg inozemnog medija kažnjivo je - smrću. 

 

 


Mada se reprezentacija Sjeverne Koreje, kao što vam je već poznato, uopće nije kvalificirala za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu, mediji tamo ljude uvjeravaju da je u skupini pobijedila Japan s rezultatom 7:0, Sjedinjene Američke Države s 4:0, a Kinu s 2:0 (misli li netko da je odabir ovih suparnika slučajan?) te da sada igra u finalu protiv Portugala. Ne trebamo ni sumnjati kako će, prema verziji sjevernokorejskih medija, taj finale završiti.

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version