Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Svijet

Sony ukida 10.000 radnih mjesta u cijelom svijetu

sony-sign-55

Japanski elektronički div Sony do kraja ove godine u svijetu će smanjiti broj radnika za 10.000 zbog reorganizacije raznih poslovnih aktivnosti, objavila je u ponedjeljak agencija AFP. Najveći dio otpada na kemijski odjel, koji je nedavno prodan razvojnoj banci Japana "jer se ne uklapa u planove restrukturiranja". To će predstavljati smanjenje za oko šest posto ukupne radne snage koju je Sony zapošljavao krajem ožujka 2011. (168.200 radnika). Sony je već masovno otpuštao 2008, kad je bez posla ostalo 16.000 radnika. Lani je Sony treće tromjesečje zaključio s gubitkom od golemih dvije milijarde dolara.

Novi direktor Sonyja Kazuo Hirai, o čijem smo preuzimanju Sonyja već pisali, je prije nekoliko tjedana na okruglom stolu istaknuo da se takve odluke mogu i očekivati, s obzirom na to da je neophodno poboljšati poslovanje tvrtke kojoj prijeti godišnji gubitak od 220 milijardi jena (više od dvije milijarde eura) ove godine. Očekuje se da će se on i ostalih 7 predsjednika kompanije odustati od svojih bonusa.

Jedan od ciljeva što ih je Hirai postavio je i za dvije godine izvući iz "crvene" faze glavnu poslovnu aktivnost vezanu za proizvodnju televizora, koja je i najveći generator gubitaka. Proizvodnja elektroničkih komponenti pak bilježi dobit. 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version