Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Reality check

Pregled tjedna: Ekolozi iz kontejnera, Mujo s Mjeseca

ziga virc
Već godinama se u Hrvatskoj upire na sakupljače pet ambalaže kao dokaz da je Hrvatska propala država, jer u njoj ima sirotinje i beskućnika. Obvazeno se spominje i da u Jugoslaviji toga nije bilo - doduše, nije bilo ni pet ambalaže. Vlada je našla načina da se riješi skupljača boca i sad više nitko neće moći po novinama pričati kako "narod gladuje" i upirati prstom na te što kopaju po kontejnerima. Naknada se po boci smanjuje s 50 lipa na 20. 

{jathumbnail off}"Svjesni smo da skupljanje pet ambalaže ulazi i u sferu socijalne kategorije, jer mnogi od toga danas preživljavaju, no socijala će se morati rješavati na neki drugi način", istakla je ministrica Holy. Isto tako, dodala je da će se morati donijeti i novi Zakon o otpadu koji će biti usklađen s onima u Europskoj uniji, a ulazak u EU donijet će i više novca za projekte zaštite okoliša i financiranje projekata obnovljivih izvora energije te projekte energetske učinkovitosti. Došla je u Zagorje službenim automobilom, demagoško-ekološkom hibridnom Hondom. Problem su navodno nakupci koji proizvode ili uvoze ambalažu po 20 lipa, a prodaju po 50.
Crna kronika bi ubuduće mogla izgledati ovako: u subotu u večernjima satima u ulici Narodnog heroja Sime Dubajića u Zagrebu zatečen je stanoviti A.G. dok je kopao po kontejnerima. Radi se o kaznenom djelu za koje je propisana kazna zatvora od 3 do 5 godina zatvora. Dotični A.G., je bivši hrvatski branitelj, što samo potvrđuje da su branitelji stvarali ovu državu samo kako bi je mogli pljačkati.
U Splitu je novinarka Vesna Božanić Serdar, pripadnica profesije koju volimo koliko i mater ludu kćer, uhićena jer je zaklala nevjenčanog supruga. Okolnosti događaja se još ispituju, no najvjerojatnije je ubojstvu prethodila žestoka svađa. Novinarka je odvedena u policijsku postaju na obradu. Godinama je radila za Novi list, no dobila je otkaz. U trenutku ubojstva bila je rastrojena i pod utjecajem alkohola od tri promila, dakle radi se o dugogodišnjoj alkoholičarki. Početnici s tim promilima leže na hitnoj. Ovo u sjećanje priziva i slučaj Ane Magaš kojaj je također mrtva pijana ubila supruga nakon svađe zbog njezine nevjere, da bi medijski priča bila izokrenuta u onu o zlostavljanju i davljenju. Medijski uvijek možete izvrnuti sliku događaja, pa čak i kad postoje jasni sudski dokumenti objavljeni na internetu i svima dostupni, a u kojima piše nešto drugo.

VESNA 457733S1
Nedavno je od predoziranja heroinom preminula jedna stvarno vrlo nadarena novinarka, Željka Matković, autorica sjajnih reportaža iz Sjeverne Koreje, a nedugo prije toga u njenom stanu se kokainom ubio Kasum Cana. Zapravo, to da je novinarski, kulturnjački i umjetnički milje oduvijek bio povezan s porocima nije ništa čudno, to je tako oduvijek i to tako mora biti. Novost je da se taj milje nametnuo kao apsolutni i neupitni moralni arbitar u svijetu, što baš i nije dobro po nikog. Kako će završiti ova priča vidjet ćemo, nešto mi govori da će ova novinarka postati žrtva surovog kapitalizma koja se propila nakon što je dobila otkaz, prokleti kapitalizam. Zašto je dobila otkaz? Zbog alkohola, najvjerojatnije. Ali, znate, kriv je zapravo taj grozni, surovi kapitalizam, nije mogla više stan otplaćivati a nije ga željela prodati, i tako, pritisak je to pa se propijete pa zakoljete nekog. Kako iz jedine dostupne njene slike - na kojoj se vidi zvijezda petokraka na medaljonu oko vrata, tamo gdje normalni ljudi inače drže medaljon sa slikom voljene osobe ili simbol vjere, možemo zaključiti kojem jatu pripada, ne sumnjamo da će njene kolege naći načina da nas uvjere kako je ona zapravo žrtva okolnosti, društva, dečka zlostavljača, Franje Tuđmana, i tako dalje. Iz kaputića koji ima na slici da se zaključiti i ponešto o njenom ukusu, zbog čega je već ranije trebala biti uhićena od modne policije.       
Kako piše Dnevnik.hr, svi oni koji nisu dovoljno ili na pravi način žalili zbog smrti sjevernokorejskog vođe Kim Jong-Ila, poslani su u radne logore na izdržavanje višemjesečnih kazni. U Hrvatskoj je Jutarnji tri dana pisao o zločinima komunizma o Koreji, a onda se vratio glorificiranju druga Tita i seruckanju po Tuđmanu. Za Tuđmana smo doznali da je bio grozan pjesnik, tako što nam je predstavljena jedna njegova, lako moguće izmišljena, pjesma. Za druga Tita smo saznali da je bio veliki znanstvenik tako što nam je predstavljen nastavak sage o Amerikancima koji su u svemir putovali zahvaljujući drugu Titu.  Svrha ove gebesovštine je na tragu dugogodišnjih napora Jutarnjeg da dokaže da Hrvati nemaju kulturnog potencijala bez Jugoslavije i Srba, odnosno da je Jugoslavenski diktator s četiri razreda osnovne škole imao doktorat iz fizike vakuuma i žicanja novca.
Gebeslovština ide ovako: novine objave posve suludu izmišljotinu, a onda se dan kasnije pojavi stvarni ili izmišljeni čitatelj koji će poduprijeti izmišljotinu i dodati nove detalje, sve potvrditi i zakleti se u vjerodostojnost priče. Ovaj put je ta čast pripala navodnom Hrvatu Mike Vuchelichu koji je dugo godina radio u NASA-i. Mike čak i postoji, samo nije Hrvat kako je predstavljen u članku nego je Milojko Mike Vuchelich, Srbin iz Garešnice, ali to je uostalom nebitno jer Tito nije gledao nacionalnost. Nemojte misliti da novine nisu u stanju bilo koga uvjeriti u bilo što, s vremenom. Krunski dokazi hoaxa su ovaj put kamen s mjeseca koji je Tito dobio kao poklon i slika Noordunga koja visi u NASA-i. A mjesto radnje je i dalje Željava, koja se po Jutarnjem nalazi na granici Hrvatske i Srbije a u stvarnosti na granici Bosne i Hrvatske.  
Sutra ćemo u jutarnjem saznati da je Tito još živ, i s Elvisom i Sofijom Loren pije Hennesy na Mjesecu. I da je čuvena rečenica "Huston, we have a problem" zapravo glasila "Željava, sjebali smo nešto, ba". Na što je Željava uzvratilla "Mujo, jesmo ti rekli da nahraniš majmuna i ne diraš ništa". A svjedok će biti taj isti Mujo. Nakon što je Mujo sišao s Mjeseca, uz malu pomoć Batmana i Ironmana, otkrio je da se spustio se u Ameriku. Kako nije znao jezik niti je imao para, prodao je Amerikancima kaput koji je nosio ispod svemirskog odijela, jer gore je 'ladno. Kad je CIA ispitala kaput, našla je ušivene u podstavu dokumente u kojima je opisano kako je Mujo dospio na Mjesec. Kennedy je potom pozvao Tita, a ovaj Mujinu tetku Mersihu. Kad je jugoslavenska tajna služba ispitala Mersihu, saznali su da je ona u Visokom u piramidama  našla neko sokoćalo i papire i tada je Tito to i sve ostale dokumente poslao Amerikancima u znak zahvalnosti što su mu vratili Muju i tako su Amerikanci došli do Mjeseca. Ali, najprije je morao Tito otići osobno gore kako bi nagovorio lijepu Fikretu da se vrati Muji. Fikreta je baš bila u bašči i zalijevala bamije. Predvidjela je da će se razviti turizam na mjesecu, pa je uredila mehanu. Uglavnom, Fikreta se vratila Muji, a brigu o mehani preuzela je Marilyn Monroe, koja i danas gore vodi mali restoran u kom možete dobiti doručak i hamburger za koji je Butković ocijenio da je dosta precizno pečen, iako nije bio posve zadovoljan izborom vina uz njega ali to se može tolerirati, jer ipak je na Mjesecu teško imati dobar vinski podrum. Tu se zatekao i Jergović koji je slučajno prolazio vračajući se s protesta na Marsu i sad piše knjigu "Mjesečev rover", koja će biti nastavak "Buick Riviere". 
Obilježena je godišnjica priznanja Hrvatske. Milanović je u svom stilu izjavio da nema pojma gdje je tada bio. Jedna je stvar sigurna, nije bio sa svojim vršnjacima na ratištu. Mlakost i odrađivanje protokola preko one stvari, kao i na Božić, ne čude pretjerano obzirom da bi SDP trebao obilježiti 20 - godišnjicu priznanja države čiju je sabornicu kolektivno napustio kad se o neovisnosti te iste države glasalo. Kao mali podsjetnik na ta vremena, stavljamo video Gordane Grbić, tadašnje Hloverke.

http://www.youtube.com/watch?v=hStckpUd6vk

Što se ostalih obećanja koalicije tiče, za sad nema ništa od dekriminalizacije lakih droga. Ostojić je zaključio da je on protiv svih droga, droge su zlo. Nema ništa ni od poreza na imovinu, bar za sad, jer se ne može uvesti iz raznih razloga, a reklo bi se najviše zato jer je vlast i dalje na vlasti a nije u redu da vlast plaća porez. Vlast naime ima mnogo imovine.
 Nema za sad ništa ni od javne objave registra jer propisi ne dozvoljavaju javnu objavu privatnih podataka, a naročito EU. To je priča za sebe, kao i točnost nekih podataka koje je ministar branitelja, a po novom i partizana i domobrana, izrekao o sebi. Ali svakako ćemo uskoro imati veći PDV.

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version