Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Kod Sai-babe Mande

Otkriveno kako će izgledati pitanja državne mature sljedeće godine!

pisutest

 

Ekskluzivno doznajemo kako je ministar nogometa, znanosti, obrazovanja i sporta, Željko Jovanović, nakon oformljivanja tima čiji zadatak je bio objektivno utvrditi nedostatke na ovogodišnjem ispitu državne mature iz hrvatskog jezika, sazvao još jedan ekspertni tim koji treba odrediti na koji način će se sirotu djecu ubuduće poštedjeti teških trauma koje su proživjeli ove godine na gore spomenutom ispitu. Kako bi stručni tim, u kojem se nalazi pet 45-godišnjih studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu s neprocjenjivim iskustvom na testovima, njihov diler trave, mačak Garfield i Slavko Goldstein – koji je u posljednji trenutak uvršten nakon što se pobunio da je ovo jedino tijelo u Hrvatskoj u koje nije umiješan, što vidi kao fašistički čin - što kvalitetnije odradio ovaj nadasve važan zadatak, nabavljeno je deset kilograma paške janjetine i jednako toliko lazanja za Garfielda.

 

Tim je jednoglasno zaključio da su učenici izloženi prevelikom stresu, ponajviše zbog toga jer moraju previše učiti i odgovarati na preteška pitanja koja prelaze njihove kapacitete. Zbog toga je odlučeno sljedeće godine uvesti lakša pitanja, poput ovog... 

 

pitanje

 

Također ekskluzivno doznajemo da će se sljedeće godine ispit državne mature iz hrvatskog jezika, i to onaj na težoj razini, sastojati od maksimalno pet pitanja kako se učenici ne bi previše umorili. Još uvijek nije odlučeno koja će to točno pitanja biti no za sada su izneseni sljedeći prijedlozi, uz onaj već predočen:

 

'Upiši A.B.'


'Ivo Sanader. Ivo je:
a) ime
b) prezime'


'Koje je prvo slove abecede?'


'Upotrijebi veliko slovo pravilno:
a) Hrvatska
b) hrvatska'


Kako saznaje naš dopisnik, već ova pitanja izazvala su pomutnju kod određenih članova ekspertnog tima koji smatraju da su možda ipak suviše teška, a Slavko Goldstein izrazio je zabrinutost zbog toga jer bi pitanje o tome piše li se riječ 'Hrvatska' velikim ili malim početnim slovom moglo potaknuti val fašizma u našoj zemlji.

 

Ipak, već sada znamo da je ekspertni tim jako ponosan na pitanje kojim se, kako najavljuju, potiče učenike na kritičko razmišljanje umjesto dosadašnjeg bubetanja besmislica napamet. 

 

'Jesi li antifašist i vjeruješ li u druga Tita na nebesima? 

a) da

b) naravno

c) da, naravno'

 

Jednako tako, odlučeno je da učenicima preveliku traumu predstavlja odlazak na sam ispit pa će ga sada moći polagati kod kuće, a prijavljivat će ga pomoću svog Facebook profila. Oni koji se uspješno snalaze na Timelineu odmah će dobiti pedeset bodova bonusa. Kako učenici ne bi proživljavali dodatni stres zbog strogo određenog termina i ograničenog vremena pisanja ispita, sami će birati kada žele pisati ispit, a njegovo trajanje bit će neograničeno. Na raspolaganju će im stajati i posebno obučen psiholog koji će se sa svima sprijateljiti na Facebooku i davati im 'lajkove 'kako bi im podignuo samopouzdanje i ne bi negativno utjecao na njihov ego. 

 

Doznajemo da su potporu ovoj inicijativi iskazali Noah Chomsky, Slavoj Žižek i Keith Richards. Bez brige, od učenika nikad nećemo tražiti napisati njihova imena u genitivu.

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version