Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Kod Sai-babe Mande

Kosor s Ban Ki Munom o miru u svijetu

kosor_miss.1JPG

Zagreb / New York / , 14. srpnja 2011, (fizz / njuz) – Bivša druga pratilja miss ljeta i prva premijerka Republike Hrvatske Jadranka Kosor otputovat će sutra u New York gdje će u sjedištu Ujedinjenih naroda razgovarati s glavnim tajnikom UN Ban Ki Munom o miru u svijetu. Kako saznajemo iz izvora bliskih ljubomornoj prvoj pratilji Zorani Milanović, gospođica Kosor dobila je poziv od Ban Ki Muna samo nekoliko sati nakon njenog posjeta hrvatskoj predstavnici za izbor Miss Universe, Nataliji Prici.

Ban Ki Mun se, kako saznajemo od izvora iz UN-a, odlučio na takav korak zbog zainteresiranosti Jadranke Kosor za mir u svijetu, ali i za iskorjenjivanje gladi i siromaštva.

- Glavni tajnik uvidio je da razgovori s geostratezima i nevladinim udrugama daju sve manje rezultata. Zato je odlučio okrenuti se drugim izvorima znanja i mudrosti, a ozbiljno računa i na njenu ljepotu i njen utjecaj u regiji i svijetu – saznali

Ovo je nastavak strategije koju su UN primijenile posljednjih godina lobirajući kod švedske akademije za dodjelu Nobela za mir Baracku Obami zbog njegovog neprocjenjivog doprinosa govorenju o miru u svijetu, ali i one s njihovom ambasadoricom Angelinom Jolie, koja se protiv gladi u Africi bori anoreksijom, pokazujući na vlastitom primjeru solidarnost s narodima Afrike i trećeg svijeta – navedeno je u pismu koji smo dobili iz UN-a. Također smo čuli da je Angelina u neslužbenom razgovoru rekla glavnom tajniku da joj je Jadranka Kosor uzor i da bi jednog dana željela biti premijerka nesvrstane države, te da se nada da će biti podjednako uspješna u politici kao što je bila u Hollywoodu. 

Do Jadranke Kosor nismo uspjeli doći, ali smo iz njenog bliskog okruženja saznali da će sa Ban Ki Munom, osim o miru u svijetu, razgovarati i o globalnom zatopljenju, kišnim šumama Amazone, te iskorjenjivanju eksploatacije djece na Šri Lanki. Premijerkino okruženje se nada da ona zbog ovog angažmana neće imati problema sa Stingom i Bonom Voxom, koji u spomenutim područjima već dugo imaju monopol.

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version