Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Automobili

Frankfurt Motor Show prije 30 godina

porsche

 

Motor show u Frankfurtu jedan je od vodećih događaja u automobilskoj industriji kojeg ljubitelji automobila iz godine u godinu s nestrpljenjem očekuju kako bi vidjeli kakvim modelima, konceptima i tehnologijama će ih razveseliti proizvođači. Ove godine organizatori su se odlučili prisjetiti kako je ovaj sajam automobila izgledao prije 30 godina, kako bi prikazali koliko je automobilska industrija napredovala od davne 1983. Bilo je to posebno doba koje mnogi pamte kao najbolje i najljepše dane, pa tako i ljubitelji automobila još uvijek voze neke automobile iz tog razdoblja i čuvaju ih od zaborava.


Organizatori su ovu izložbu odlučili nazvati The Stars of 1983 – Where Are They Now? ('Zvijezde 1983. – gdje su sada?)', a na njoj su predstavljeni najpoznatiji modeli s ovog auto-sajma te godine.

 

golf2


Tada su, između ostalog, predstavljen legendarni VW Gold druge generacije, BMW 524td i Mercedes 190, kao i sportski modeli najpoznatijih proizvođača kao što su Audi Sport Quattro i BMW M635 Csi. Veliki Porsche također je predstavi svoj model 959, a te godine rodila se i ideja za Porsche 959 – predstavljen je prototip koji se počeo proizvoditi već 1986. Na izložbi su još predstavljeni Ford Sierrra XR4i čime je predstavljena Sierra s novim dizajnom i 2.8 litrenim V6 motorom koji se koristio u Fordu Caprio. Opel nam je pokazao svoju Calibru V6, a bio je tu i luksuzni Opel Kapitän iz 1963.

 

bmw524


Nakon točno 30 godina neki proizvođači odlučili su predstaviti nove, inovativne modele u čast onima iz prošlosti. Tako nam je Opel pokazao svoj Mozda koncept u čast Monza GSE modelu iz 1983., a Audi se pohvalio Audi Sport Quattro konceptom.

 

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version