Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Automobili

O bikovima i zločestim dečkima: 50 godina Lamborghinija

countach

 

1963. bila je godina za pamćenje. Izdavačka kuća stripova Marvel odlučila je razmaziti obožavatelje i ponudila im je na pladnju Iron Mana i X-men. Stanoviti dečki iz Liverpoola, Paul, John, Ringo i George, izdali su svoj prvi LP Please Please Me, Coca Cola nam je svima odlučila utažiti žeđ svojom prvom dijetnom kolom, Martin Luther King podijelio je s nama svoj san, a John F. Kennedy pogođen je smrtonosnim hicem u glavu. U svibnju iste te godine, iz inata jednog ćudljivog talijanskog taktorista, nastao je automobil kojeg je nemoguće bilo ne primijetiti. Dragi Lamborghini, sretan ti pedeseti rođendan.


Bilo je to dobro vrijeme za stvaranje automobila. Naftnu krizu još nitko nije ni slutio, Ralph Nader i njegovo ograničenje brzine bili su, baš kao i naftna kriza, još čitavo desetljeće daleko, u tvornicama automobila glavnu riječ još uvijek su imali inženjeri, a dizajnere i njihovu kreativnost nisu sputavali ukočeni menadžeri u odijelima i kravatama te čitav niz sigurnosnih propisa. Bilo je to doba kada je automobil još uvijek bio simbol slobode, a ne onaj frustracije. U takvome svijetu traktorist iz talijanskog gradića Sant'Agata Bolognese, Feruccio Lamborghini, odlučio je pokazati zube svom rivalu iz susjednog Maranella, Enzu Ferrariju, i stvoriti svoj automobil. Ali ne bilo kakav. Njegov Lamborghini – ah, kako bi inatljivi talijanski osobenjak nazvao svoj auto ako ne po sebi? – trebao je, kao prvo, biti brži od Ferrarija te, kao drugo, zabavan. Udobnost? Komfor? Praktičnost? Zaboravite. Pa nije Lambo tu da bi njime vozili sina na trening tenisa,a kći na satove klavira, ili da bi vi sami obavili spežu u Konzumu, ili donijeli potrepštine iz Bauhausa za sanaciju kade u kupaonici. On je tu kako bi bio brz, glasan i beskrajno zabavan.


lambo logoJednom riječju, Ferrucio Lamborghini stvorio je revoluciju. Prvi put u povijest svijet je upoznao pojam 'superautomobil.' Lambo nije bio auto kojeg svakodnevno koristite kako bi otišli na posao. Nije trebao biti čak ni vaš drugi auto, pa ni treći. On je bio tu kako bi, nakon što ste sve ostale svoje automobile iskoristili u te tako dosadne, uzorite i odgovorne, svakodnevne svrhe, konačno pojurili otvorenom cestom i osjetili istinsko uzbuđenje vožnje. Takav je bio onda, prije pedeset godina, takav je i danas – stvoren za užitak. Koljena vam stoje nabijena u zube? Donji dio leđa vas toliko boli da vam neće pomoći niti jedna tableta? Od buke koja vas okružuje ne čujete više ni vlastite misli? No unatoč svemu imate nezaustavljiv poriv vrištati od oduševljenja dok njime jurite? O da, tako izgleda voziti Lambo.


Kao logo za svoje limene ljubimce Feruccio Lamborghini odabrao je zlatnog bika – u čast svom horoskopskom znaku – na crnoj pozadini. Ako danas želite kupiti takav znak, onako da ga imate u sobi i pokažete frendovima, budite spremni za njega izdvojiti oko 500 eura. Za ostale njegove dijelove je bolje da ne znate koliko koštaju. A bikovi? Njih i Lamborghinije vezuje neraskidiva nit koja nije pukla ni nakon punih pola stoljeća postojanja. U svojoj čuvenoj knjizi Smrt popodne objavljenoj još 1932. koja na dokumentaristički način obrađuje tradicionalni, nadasve strastven i ceremonijalni svijet borbe s bikovima u Španjolskoj, američki pisac Ernest Hemingway napisao je:


'Postoje neke pasmine bikova sa zamijećenom sposobnošću učenja što se događa u areni… što borba ide dalje to bik postaje brži pa ga je stoga iz minute u minutu sve teže kontrolirati… takve bikove uzgajaju sinovi Don Eduarda Miure iz starog borilačkog krda. Bikovi iz Miurine genetske linije imaju reputaciju velikih, ljutih i lukavih. Priča se da je za matadora posebno opasno okrenuti leđa Miuri. O Miura bikovima govori se kao o individualistima svaki od njih posjeduje snažnu osobnost.'

 

miural


Miura. Bio je to prvi Lamborghini koji je doista oduševio ljubitelje ove automobilske marke čim se pojavio, 1966. godine. Prelijep, eksplozivno brz, vraški opasan, nadasve nepredvidiv, baš kao i pasmina bikova po kojoj je dobio ime. Miura bikove prvi put je uzgojio, još davne 1843. Juan Miura studiozno križajući čak 200 krava Gila de Herrere i 200 bikova Luisa Alvarede, sve njih podrijetlom iz El Puerta de Santa Maria u Španjolskoj.


Za Diablo, još jedan od modela kojeg je Lamborghini prvi put izbacio na tržište 1990., tri godine prije Ferucciove smrti, čuveni voditelj sada već kultne emisije o automobilima Top Gear, Jeremy Clarkson, izjavio je kako je osmišljen 'samo kako ništa na svijetu ne bi izazivalo takvo okretanje glava kao on.' Bio je to još jedan tako tipičan Lamborghini – divlji, razmetljiv, i tako savršen za zločeste dečke, prigodna imena – Đavo. Ime je dobio po opasnom, bijesnom biku kojeg je uzgojio, u drugoj polovici 19. stoljeća, 14. vojvoda od Verague, Cristobal Colon y de La Cerda. U legendu je ušao nakon što je pobijedio u bitci protiv svog ljutog protivnika El Chicorra, u Madridu, 11. srpnja 1869. Spomenimo ovdje još da je prvi vojvoda od Verague bio admiral Luis Colon y Toledo, unuk Kristofa Kolumba.

 

diablol


Ne samo od Kolumbovog doba, već i od slavnih dana kada je Feruccio stvorio svoj prvi Lambo, 350 GTV, mnoge stvari su se stvari promijenile, ne nužno na bolje. Na cestama je sve više automobila te, unatoč sve strožim ograničenjima, sve više mrtvih. Uz to neminovno dolaze i dečki u plavome. Ipak, ako na talijanskoj autocesti projurite pored njih u Ferrariju ili, naravno, Lambu, mogli bi i zažmiriti na pisanje kazne – pod uvjetom da im date đir. Njegov model Gallardo, nastao 2003., nazvan također po pasmini borbenih bikova, treba posebno istaknuti kada je u pitanju talijanska policija. Ne, neće vas njime ganjati pod rotirkom ako odlučite suviše revno pritisnuti papučicu gasa u Italiji – dva primjerka ovog auta tvrtka Lamborghini poklonila je policiji kako bi njima prevozili pacijentima organe za transplataciju. Zamislite šoka, čak i zločesti Lambo može činiti dobra djela.


Kada govorimo o Lamborghiniju svakako treba spomenuti i Murcielago, model nastao 2001., čije ime znači 'šišmiš'. U drugom nastavku filmske trilogije Christophera Nolana o čovjeku-šišmišu, Batmanu, odličnom Tamnom vitezu, publici se u sjećanje urezala scena u kojoj Bruce Wayne juri ulicama Gothama upravo u Murciealagu LP 640. Ne možete reći da nije prigodno. A bik po kojem je dobio ime? Bio je to jedan vraški opasan dečko. Još 5. listopada 1879. preživio je čak 24 uboda kopljem Rafaela Moline Sancheza u borbi u Cordobi. Borio se toliko srčano da je publika klicala toreadoru da mu, unatoč višestoljetnoj tradiciji borbe s bikovima u Španjolskoj, poštedi život, a on im je želju ispunio. Neki, doduše, sumnjaju u istinitost ove priče tvrdeći kako je jednostavno nemoguće da jedan bik, ma koliko borben bio, može preživjeti 24 udarca kopljem, a i kako je sam Murcielago spadao u gore već spomenuti pasminu Miura čiji pripadnici su se borili punih 30 godina ranije, postoje indikacije da se radi samo o izmišljenoj legendi. Zbog toga su, zbog odabira ovog imena, mnogi obožavatelji Lamborghinija zamjerili, zbog nedovoljne upućenosti u svijet borbi s bikovima, njemačkom vlasniku tvrtke – tvrtka je, naime, od 1998. u vlasništvu Audija, u sklopu Volkswagen grupacije.

 

gallardo


Nijemci su nam u veljači 2011. predstavili Aventador, koji je kasnio dobio i svoju prelijepu roadster verziju. Doduše, da bi se provozili u toj ljepoti na četiri kotača morat ćete pričekati punih 18 mjeseci – barem ako želite novi – i to će vas koštati sitnicu od 255.000 eura. Polovni, kako to često biva kada su superautomobili u pitanju, košta mnogo više – bolje da ne spominjemo iznos jer bi vas mogla zaboljeti glava. Umjesto toga, spomenimo radije da je Aventador bio bik koji se posebno hrabro borio u Saragossi 1993. Odnosno, tako Nijemci tvrde – naime, jedino mjesto u kojem se ovaj četveronožni momak koji se voli zalijetati na crvene krpe spominje su - Lamborghinijevi promotivni materijali. No nema potrebe buniti se. Ako, recimo, Grci mogu stvoriti lažne antičke hramove kako bi privukli turiste može i Lambo izmisliti svoju priču o hrabrom biku. Uostalom, ionako taj automobil ne kupujemo da bi pokazali da smo dragi i uzoriti pa možemo tolerirati i malo laganja.


Priča koja ipak jest istinita ona je o Reventonu, biku kojeg je uzgojio Don Heriberto Rodriguez, a koji je ubio toreadora Felixa Guzmana u Meksiku 1943. U njegovu čast Lamborghini je nazvao svoj model prvi put predstavljen 2007. godine. Spomenuli smo već da je Lambo auto za zločeste dečke. A kud ćete zločestije od diktatora bivše sovjetske države? Naime, jedan od svega 20 proizvedenih standardnih Reventona s krovom – uz koje je proizvedeno još 20 bez njega – vozi predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov, a koštao ga je oko 2 milijuna eura. A neki su se ovdje žalili na onaj HDZ-ov BMW…

 

murcielago


Ernest Hemigway je u Smrti popodne također napisao ovo: 'Borbeni bik je u usporedbi s domaćim bikom nešto poput vuka u usporedbi s psom. Domaći bik može biti loše naravi i pakostan, kao što i pas može biti opak i opasan, ali nikada neće imati onu brzinu, kvalitetu mišića i tetiva, te posebnu građu kakvu ima borbeni bik.' Drugim riječima, borbeni bikovi su nešto posebno, svijet za sebe. Tako su i Lamborghiniji svijet za sebe – neobuzdani, beskompromisni i prelijepi. Ovaj, barem ako prešutimo da im se omaknuo Urus


Kada smo kod neobuzdanog, beskompromisnog i prelijepog, ne možemo ispričati priču o Lamborghiniju, a da ne spomenemo njega – Countach. Njegova prva verzija, nastala 1974. dan danas djeluje futuristički i ostavlja nas bez daha. Toliko je drzak da jednostavno ne možemo ne obožavati ga u njegovoj zločestoći. O da, to je automobil kakav bi svi oni dobri obiteljski momci koji u svojim Golfovima, Passatima i Puntićima razvoze supruge na frizure, a djecu u školu vozili kada bi si mogli priuštiti biti onako zločesti kako to stvarno žele. Naravno, taj isti automobil voze onakvi frajeri koji su objekt potajnih prljavih maštarija njihovih žena. A što mu, pobogu, znači to tako zvučno ime? Ovaj put, vjerovali ili ne, nema veze s bikovima. Dolazi iz dijalekta talijanskog jezika iz pokrajine Piemonte, a odnosi se na usklik divljenja kojeg muškarci ispuštaju kada ugledaju zgodnu, seksipilnu ženu. Savršen odabir. Countach je, naime, toliko seksi da se usuđujem reći da ga možete nazvati Marilyn Monroe automobila. U to sam se osobno imala prilike uvjeriti jednog vrućeg ljeta, kada je sunce pržilo baš kao danas. Toga dana imala sam se priliku provoziti u Countachu čiji vlasnik je odlučio uživati u ljepotama hrvatske obale. Nikad neudobnijeg i nikad boljeg iskustva! 

 

reventonl


Ono po čemu nam je, između ostalog, Countach ostao u sjećanju njegova su čuvena škare vrata koja danas još nazivamo i Lamborghini vratima, jer su postala tipična za većinu Lambovih modela. Prije njega mogla su se naći još samo na Alfi Romeo Carabo, koncept automobilu proizvedenom 1968. Osim Countacha, škare-vratima mogli su se pohvaliti i Diablo i Murcielago no kako se Diablo i Countach više ne proizvode Murcielago je ostao jedini Lamborghinijev model s takvim vratima.


Lamborghini, koji nikad nije proizveo automobil s motorom slabijim od V8, oduvijek je bio beskompromisan, u svom dizajnu i konstrukciji, uvijek spreman rušiti konvencije, i upravo zato ga toliko volimo – jer se usudi biti sve ono za što mi sami nemamo hrabrosti. Kada govorimo o njegovoj beskompromisnosti koju revno njeguje te impresivnim brzinama koje Lambo postiže – njegov najbrži model je Murcielago R-GT koji juri vrtoglavom maksimalnom brzinom od čak 370 km/h – svakako se moramo vratiti na sam početak priče, na svibanj 1963. kada je sve počelo, na čuveno rivalstvo Ferrucia Lamborghinija i Enza Ferrarija. Dok je Ferrari počeo proizvodnjom trkaćih automobila koji su onda, poigravajući se s postojećim zakonima, tražili način kako doći na obične ceste, Lamborghini je od početka bio isključivo cestovni automobil. Ferucciu su u više navrata nudili priliku da se okuša na stazama za utrkivanje no njegovo odgovor uvijek je bio neumoljivo 'ne'. Njegov automobil stvoren je za cestu. Za užitak običnog čovjeka. U redu, ne baš tako običnog već onog s nešto debljim novčanikom. No mi ostali i dalje možemo maštati kako njime slobodno jurimo…

 

aventadorl

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version