Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Automobili

Ferrari u Ženevi predstavio Enzovog nasljednika - stigao nam je La Ferrari

laferrari naslovnica

 

Ime mu zvuči pomalo smiješno no je li doista zaslužio da mu se smijemo? Procijenite sami. Tiha patnja mnogih tinejdžera, te još više komada koji sanjaju o frajeru koji ima takvo nešto, svima nam dobro znani Ferrari, predstavio je u Ženevi svoj novi model La Ferrari. 

 


 

Ovaj automobil nasljednik je čuvenog Enza, a dizajnirao ga je talijanski dizajner rodom iz Sardinije Flavio Manzoni, bivši šef dizajna u Volskwagenu koji je u siječnju 2010. preuzeo tu istu ulogu u Ferrariju. Svojim radom dizajnerski tim nastojao je naglasiti snažnu vezu između forme i funkcije te na taj način stvoriti inovativni dizajn koji i dalje zadržava bliske veze s višedesetljetnom tradicijom utrkivanja po kojoj je Ferrari poznat. To se najbolje da vidjeti na profilu automobila čiji oštar i naglo spušten nos naglašava mišićave blatobrane i time odaje počast svojim rođacima s propetim konjićem koje viđamo na stazama Formule 1 pa La Ferrari pomalo djeluje kao da je cestovni automobil pojeo onaj trkaći. U dizajnu je također teško ne primijetiti prednja svijetla koja predstavljaju drsku krađu onih s prekrasnog Ferrarija 458 Italije te prilično oštru i nekonvencionalnu bočnu liniju koja će možda oduševiti one koji od svog superautomobila očekuju nešto drugačije no ovom modelu istovremenu ubija onu predivnu eleganciju kakvu je imala upravo spomenuta Italia. Dok je potonji automobil izgledao kao da je sav sliven od jednog komada metala koji se prelijeva u božanski lijep oblik, ovaj, mada zgodan primjerak, nama ipak djeluje pomalo neskladno i neharmonično.

 

Već i vrapci na grani znaju da se superautomobili kupuju zbog preseravanja, a ne zbog udobnosti pa tako sigurno nećete biti iznenađeni spoznajom da ni La Ferrari nije bog zna što udoban. Ipak, učinjene su određene izmjene u dizajnu unutrašnjosti u odnosu na dosadašnje Ferrarijeve modele pa tako ovaj ima ergonomičnije dizajnirane papučice kao i sve komande upravljanja. Sada barem znate da ćete onih nekoliko kilometara do najbližeg casina ili luksuznog restorana možda ipak uspjeti prijeći bez tableta za bolove u leđima. Bar ako ste mlađi od 60, što, ako ste kupac ovog auta, vjerojatno niste. A tko zna, možda i onoj curi do vas bude lakše sjediti u štiklama od 12 cm.

 

Osim što su vodili računa o ergonomiji i tako možda oduzeli posao pokojem sirotom ortopedu, u Ferrariju su u međuvremenu postali i ekološki osviješteni. Naime, ono što La Ferrari čini drugačijim od svih svojih prethodnika, osim što mu je ime vjerojatno odabrala Paris Hilton, jest činjenica se radi o hibridu. Hibridni sustav ovog automobila koristi dva električna motora od kojih prvi pomaže u pokretanju kotača dok drugi pokreće pomoćne uređaje poput uređaja za klimatizaciju. Baterija teži nešto manje od 60 kg, a puni se svaki put kad su u funkciji karbonsko-keramički diskovi kočnica, čak i onda kada se pali ABS.

 

Ne znamo koliko je one koji će si svoju automobilsku ergelu odlučiti upotpuniti novim primjerkom Ferrarija važno posjedovati limenog ljubimca koji se brižno odnosi prema okolišu no ono što ih sigurno zanima jest odgovor na ovo pitanje – a koliko je brz? Kažu da mu je za postizanje brzine od 100 km na sat potrebno manje od 3 sekunde, a najveća brzina koju uopće postiže je  350 km/h. Dodajmo ovdje još da je LaFerrari prošao trkaću stazu Ferrarija u Fioranu za manje od 1:20, što je čak 5 sekundi bolje od rezultata kojeg je postigao Enzo te 3 sekunde bolje od rezultata F12 Berlinette. Ne zvuči nimalo loše, ali teško da ćete takvo što moći iskoristiti u jednom Zagrebu u kojem ležeći policajci vrebaju na vaše limene ljubimce na svakom koraku.

 

Cijena ove nove igračke za bogataše još nije službeno objavljena no već sada se glasno šuška kako će iznositi oko 1.2 milijuna američkih dolara. U slučaju da vam to zvuči prihvatljivo, brzo uzmite telefonsku slušalicu u ruke i nazovite Binga jer će ih proizvesti samo 499. A onda nas pozovite na đir…

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version