Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Psihologija

Prazan prostor - koliko slobodnog prostora dati partneru?

nakaucu

 

U svakoj ozbiljnijoj vezi neizbježna su razdoblja odvojenosti od partnera. Koliko ona smiju biti česta i kako se u takvim trenucima postaviti pročitajte u ovom članku s bloga Broken Rules. Dobar recept za uspješnu vezu jest zdrava doza odsutnosti. Ako sa svojim partnerom ne provodite 24 sata dnevno i svuda ga ne slijedite, nedostajat ćete mu. Neka se pita gdje ste i što radite, i iskre će cijelo vrijeme frcati.

 

Vikend je često subjekt rasprava jer bi ga trebali provoditi s voljenom osobom. Ako čitav tjedan radite, ono nešto slobodnih trenutaka koje imate preko vikenda je dragocjeno i vrijedi ih provesti s osobom koja vam je najvažnija. Ali što ako on to isto vrijeme želi provesti sa svojim prijateljima?

 

Već vidim lica prepuna čuđenja, kao i žene koje su sklone napraviti scenu ako njihov partner odluči izaći van sa svojim prijateljima. Što će ona raditi sama u petak ili subotu uvečer? Dame, evo što u takvom slučaju nipošto ne bi smjele učiniti.

 

Nemojte mu prijetiti da ćete ga napustiti ako izađe bez vas. Osjećat će pritisak, kao da je u zatvoru.

Nemojte praviti scene, a posebno ga nemojte slijediti do mjesta na koje ide.

Nemojte plakati kao da je kraj svijeta.

Nemojte koristiti gužvu da ga prevarite jer to nije zaslužio.

Nemojte se duriti na njega kad se vrati kako bi se osjećao krivim. Nikog nije ubio.

 

U ovakvoj situaciji možete raditi stvari koje inače nije moguće kada ste zajedno. Na primjer, pogledati film po vašem ukusu. Recimo da se njemu ne sviđa film S ljubavlju, Rosie -  sada ga možete pogledati sami, bez da vam se on žali da se osjeća poput tinejdžerke. Možda želite porazgovarati sa svojim prijateljicama, a njemu bi s vama bilo dosadno? Sada je vrijeme da pozovete prijateljice na čaj i razmijenite tračeve ili usporedite koliko kilograma koja mora izgubiti. Ili koja je frizura trenutno najpopularnija. Ili je li najzgodniji glumac Bradley Cooper ili Orlando Bloom. Takvi razgovori svakom muškarcu idu na živce.

 

Jana je žena koja se nikad nije žalila na svog dečka Karla. Jednom mjesečno odlazio je na poslovnu večeru, a potom u noćni klub s prijateljima. Kasnije, kad bi došao kući, bio je uvijek raspoložen za seks. Uvijek mu je u takvim situacijama dopuštala da se dobro naspava, a sljedećeg dana bi mu skuhala ručak i zajedno bi prošetali u parku. Karlo joj je zahvalan jer njegova djevojka dobro razumije pojam tolerancije.

 

Koliko praznog prostora treba dozvoliti partneru?

 

Nije svaki frajer fer igrač. Neki će iskoristiti ovu beneficiju kako bi varali svoju djevojku i lagali joj. Ako mu ne možete vjerovati, istražite što radi, danas to nije tako teško. Muškarac koji provodi više vremena s prijateljima nego kod kuće sigurno vara. Mora postojati određena ravnoteža između vremena koje ćete provesti s partnerom i onog koje će biti osobnim, slobodnim aktivnostima. U tome je razlika između osobe koja je sama i one koja je zauzeta. Čak i ako ste zauzeti imate slobodu, ali uz tu slobodu ide i poštovanje prema partneru. Postoji jedna čarobna riječ - dogovor. Ako se međusobno dogovorite i ako ništa ne skrivate jedno drugome, tada imate pravo na slobodan prostor. U suprotnom ćete vrlo brzo od zauzete osobe postati slobodnjak. 

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version