Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Moda i ljepota

Kako pronaći najbolji šampon za obojanu kosu

sjajna kosa

 

Bojanje kose je danas nešto što se prakticira na svakom koraku te je postalo i obilježje ljepote. Kosa se boja u sve boje, od prirodnih smeđih, crnih i plavih tonova, do onih umjetnih kao što je vatreno crvena ili crna s plavim sjajem. Sve modernije postaju i one boje koje odskaču od mase i čine vas jedinstvenima, a to su ljubičaste, ružičaste, plave ili čak zelene.


Koje god boje vaša kosa bila, potrebna joj je njega. Uz stresni način života i obveze koje ljudi imaju, ponekad ne stignu misliti na njegu vlasništva, kamoli je adekvatno provoditi. Upravo zato potrebno je pronaći šampon za obojanu kosu koji će je njegovati i štititi u isto vrijeme bez previše truda s vaše strane.


Ako želite da vaš šampon njeguje vašu kosu prije svega trebate znati da joj je potrebna hidratacija. Iako su suhi šamponi odlična stvar ako nemate vremena za pranje kose te trenutno rješavaju problem, nemojte ih koristiti prečesto, jer je obojanoj kosi potrebna hidratacija, a upravo voda je najbolja za hidrataciju i kože i kose.


Neke boje za kosu znaju je oslabiti, istanjiti korijen ili kosi podare izgled slame. Ako vas muči takav problem, najbolje je upotrijebiti šampon bogat prirodnim sastojcima za jačanje kose. Jedan od takvih sastojaka je Shea maslac koji vraća kosi sjaj i nakon njegova korištenja kosa postaje meka na dodir i sjajna. Za mekoću i sjaj kose također su korisni i kokosovo ulje i ulje jojobe jer su bogati hranjivim tvarima.


Boja za kosu ponekad zna izblijedjeti prije vremena zbog čega možete djelovati neugledno, što sigurno ne želite. Šamponi bogati aminokiselinama stvoreni su kako bi produljili i štitili boju vaše kose. Ako imate osjećaj da vam je kosa slabija nakon svakog bojanja, kupite šampone bogate glicerinom i aloom verom koji će vam nahraniti kosu i učiniti je zdravom kao i prije bojanja.


Također, ako bojite kosu i stavljate pramenove, trebate znati da su pramenovi osjetljiviji na vanjske čimbenike te vam se može dogoditi da izgube svoj sjaj prije same boje za kosu. Upravo zato su stvoreni šamponi koji njeguju cijelu kosu te stavljaju naglasak na pramenove, kojima je potrebna jača njega i održavanje.


Iako se na prvi pogled njegovanje obojane kose čini komplicirano, nije tako. Na tržištu postoji mnogo šampona s ovim sastojcima te je na pakiranju posebno naznačeno za što je koji šampon najbolji. Ako želite da vam kosa bude njegovana i podatna bacite se u potragu jer sigurno postoji savršen šampon za vas, koji će pomoći da vaša kosa bude lijepa i mekana bez puno truda.

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version