Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Moda i ljepota

Kako odabrati boju sjenila za oči

sjenilo

 

Čuveni modni kreator Calvin Klein jednom prilikom je izjavio: 'Najbolje ćete izgledati ako izgledate prirodno. A da bi izgledali prirodno, morate imati dobru šminku', a naši stari već su odavno shvatili da su oči ogledalo duše. Možda je upravo to razlog zbog kojeg mi žene toliko mnogo pažnje polažemo odabiru sjenila za oči. No uspjevamo li uvijek ostaviti baš onaj dojam kojeg želimo? I kako odabrati baš ono sjenilo koje će na najbolji način istaknuti našu ljepotu?


Kada birate boju sjenila prvi kriterij kojeg morate uzeti u obzir jest boja vaših očiju. Ukoliko su vaše oči plave ili sivkaste tada će vam izvrsno pristajati sjenila ružičaste, narančaste i ljubičaste boje, a također će vam pristajati i boja koralja, boja breskve i srebrna. Nipošto nemojte koristiti sjenilo plave boje, a dobro bi bilo izbjegavati i zelenu.


Tužni ste jer vam je Bog podario smeđe oči i osjećate da ste tako grozno obični? Nemojte očajavati, upravo vi imate bolju mogućnost od svih ostali poigrati se s bojama sjenila. Pristaje vam zapravo sve no najbolji dojam ipak ćete ostaviti ukoliko se odlučite za boju jantara, bakra ili lavande, a dobro ćete izgledati i sa sjenilom maslinaste boje, žutim i zlatnim.


U slucaj da su vaše oči zelene, vaš najbolji prijatelj je sjenilo ljubičaste boje, a svakako u svojoj kolekciji morate imati i sjenila boje marelice i breskve, kao i ono burgundijski crvene boje te boje kestena. Nećete loše izgledati ni ukoliko se udlučite za sivu – štoviše, upravo oči vaše boje će takvo sjenilo najbolje istaknuti.


komplementarne bojePrincip je, zapravo vrlo jednostavan. Svoje oči najbolje ćete istaknuti ako se odlučite za sjenilo čija boja je komplementarna onoj vaših očiju. Ako ne znate koja je, pogledajte krug s bojama u ovom članku i pronađite onu koja je najbliža boji vaših očiju. Koplementarna joj je ona koja nalazi na njoj suprotnoj strani kruga. Jednostavno je, zar ne?


Svakako vodite računa o tome da nikada ne koristite sjenilo koje je iste boje kao i vaše oči. Na taj način oči će vam izgledati upalo, a vi ćete djelovati umorno i nedotjerano.
Ono o čemu također treba voditi računa jest ton vaše kože. O hladnim i toplim tonovima kože već smo pisali ovdje. Vrućem, brončanom tipu kože će, naravno,bolje pristajati tople nijanse boja sjenila, koje u sebi sadrže zlatni odsjaj do će hladnom tipu kože, koji u sebi ima ledeni odsjaj, boje pristajati upravo takve boje. Tako, na primjer, osoba s vrućim tipom kože može slobodno eksperimentirati s brončanom nijansom te onom boje koralja dok se osoba s ledenim tipom može može poigrati sa srebrnom i sivom.


Također treba uzeti u obzir i svoju boju kose. Plavušama obično dobro stoje ružičasta i siva sjenila kojima mogu dodati i nešto crne, dok crvenokosima najbolje stoje zelena, ružičasta i zlatna boja. U slučaju da je vaša kosa smeđe ili crne boje, nećete pogriješiti s ljubičastim, zlatnim, bež i svjetlozelenim tonovima.


I konačno, imajte na umu da sjenila sa šljokicama smijete nositi samo ukoliko ste vrlo mladi. U slučaju da ste već zašli u ozbiljnije godine, svakako ih izbjegavajte jer ćete s njima djelovati starije.

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version