Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Hrvatska

Laži, proklete laži, i statistika Jutarnjeg lista

zhutarnji

 

Kako bi uvjerili istarsku javnost (a i sami sebe) kako je njihova podrška Damiru Kajinu bila dobar predizborni potez, u SDP-u su se počeli služiti i manipulacijama izbornim anketama, a u tome ih očito podupire i Jutarnji list.

 

Naime, agencija IpsosPuls je u Istri na uzorku od 1600 ispitanika po narudžbi SDP-a napravila anketu, a urednik Jutarnjeg Davor Butković je komentirao njezine rezultate. No, u večernjem izdanju Jutarnjeg lista, koji se prodaje na istarskom području, objavljeni su sasvim drugačiji rezultati nego u jutarnjem, zagrebačkom izdanju.

 

U istarskom izdanju, namijenjenom čitateljima iz Istre, objavljeno je da Damir Kajin dobiva 41, a Valter Flego 29 posto glasova, a Butkovićev komentar naslovljen je „Kajin vodi ispred IDS-ovca Flega za 12 posto glasova".

 

Međutim, u zagrebačkom izdanju, koje se tiska nekoliko sati kasnije, i koje je istarskim čitateljima nedostupno, objavljeno je da Kajin dobiva 37,3 a Flego 32,6 posto glasova. Naravno, i naslov je drugačiji, pa on sada glasi: „SDP-ova koalicija i IDS izjednačeni na izborima u Istri.

 

Dragan Bagić iz IpsosPulsa nam je potvrdio da je ispravna anketa objavljena u zagrebačkom izdanju, a zašto su u istarskom izdanju objavljeni nepostojeći rezultati, koji idu u prilog SDP-ovom kandidatu za župana, nije nam znao odgovoriti. „Rezultati objavljeni u večernjem izdanju Jutarnjeg lista nemaju veze s anketom koju je radila agencija IpsosPuls", rekao je Bagić za portal Istarski.hr

 

Inače, IpsosPuls je napravio i istraživanje za drugi krug izbora sa samo dva kandidata za župana, pa ostaje nepoznanica zašto u niti jednom izdanju nisu objavljeni i ti rezultati. (Nenad Čakić)

 

Preneseno s istarski.hr

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version