Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Business

Slovenci opstruiraju prodaju Mercatora hrvatskoj kompaniji!

mercator

 

Sjednica Nadzornog odbora prezadužene Pivovarne Laško, o kojoj smo jutros pisali, prekinuta je - na zahtjev slovenske Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja!

 

Agencija je izdala zabranu prenošenja dionica prije nego ona da svoju suglasnost, a to je za slovenske dnevne novine "Delo" potvrdio i Dušan Zorko, predsjednik uprave Pivovarne Laško.

 

Odluka se može protumačiti kao nacionalistička birokratska spletka kako bi se spriječila prodaja Mercatora hrvatskom Agrokoru, čemu se Slovenci opiru jer smatraju da bi Todorić plasirao hrvatske proizvode na tržište Slovenije kroz Mercator. Da je tome tako dokazuje podatak kako je agencija svoju odluku o zabrani raspolaganja dionicama Mercatora donijela zbog dionica koje su u kolovozu 2009. preuzele banke na ime duga Pivovarne. Riječ je o 57 posto dionica Mercatora, a banke su trebale u roku od mjesec dana zatražiti od agencije suglasnost o koncentraciji. Dosad to nisu učinile pa se agencija - sada toga iznenada sjetila! Očito je da se tražio bilo koji razlog da se spriječi prodaja. 

 

Nejasno je kakve će biti pravne konzekvence ukoliko se ovo ne riješi do petka, do kad važi Todorićeva ponuda za preuzimanje od 221 eura po dionici, no mnogi smatraju da Todorić jednostavno može - produžiti rok važenja ponude. 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version