Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Umjetnost

Predstavljena knjiga 12-godišnje autorice

otvorena knjiga

 

Talent ponekad doista ne pita za godine. U Vinkovcima je u srijedu, 21. rujna 2011. godine, predstavljen nedavno zgotovljen roman autorice Ane Benačić, Divlji. Ovaj podatak i ne bi zvučao toliko zanimljivo da autorica knjige nije vrlo mlada djevojka od svega 12 godina. 

 

Anin roman ima 152 stranice, a tiskan je u nakladi Matice hrvatske. Prema riječima same mlade autorice, radi se o borbi zla u životinjskom svijetu. Glavni likovi romana su vukovi, lisice i divlji psi. Životinje u šumi podijeljene su na dva klana, dobar i zao, a potonji stalno napada prethodni. Dobar klan živi u očekivanju ostvarenja legende koja kaže kako će se jednom pojaviti životinja koja će ih izbaviti od problema i otjerati zao klan zauvijek... 

 

Vladimir Bakarić, urednik Biblioteke za djecu i mladež u vinkovačkom ogranku Matice hrvatske, jedna je od prvih osoba, uz Anine prijatelje, koja je pročitala knjigu. Kaže da je bio oduševljen onim što je pročitao. Ostaje još vidjeti kako će na ovo dijelo reagirati šira publika. U svakom slučaju, valja pozdraviti napore mlade autorice koja budi tračak nade spoznajom da mlađe generacije ipak još uvijek nisu zaboravile na ljubav prema knjizi i čitanju. Mi ovoj perspektivnoj mladoj djevojci držimo palčeve i nadamo se da će uspjeti svojim uratkom zasjeniti razne anđele, vragove i gole istine. 

 

{jathumbnail off}

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version